Scheidingskosten: wat kost een scheiding eigenlijk?

Contact us
2.jpg

Scheidingskosten: wat kost een scheiding eigenlijk?

Jaarlijks gaan er ongeveer 34.000 echtparen scheiden (bron: CBS). Vaak gaat de financiële van beide of één van de partners achteruit. Dit kan enerzijds komen doordat één van de partners alimentatie moet betalen, maar het kan ook komen doordat partners nu eigen huur of hypotheek moeten betalen en die kosten niet meer kunnen delen.

Scheidingskosten

De scheiding zelf kost allereerst ook geld. De hoogte van de scheidingskosten kunnen nogal eens verschillen. Dit heeft enerzijds te maken met de scheidingsduur, maar ook of jullie er samen uit kunnen komen. Wanneer er een advocaat moet worden ingeschakeld, kost dit beduidend meer dan wanneer de scheiding wordt geregeld door een scheidingsmediator. Na de mediation moet de scheiding altijd nog wel door de rechtbank worden ontbonden. Hier zijn ook kosten aan verbonden, maar wanneer er al een convenant en een ouderschapsplan is opgesteld, scheelt dit voor de rechtbank veel tijd.

Kosten na de scheiding

Er kunnen bij een scheiding nog meer kosten komen kijken dan alleen de scheiding zelf. Het kan namelijk zijn dat jullie het gezamenlijke huis moeten verkopen en dat de spullen verdeeld worden. Sommige spullen zullen dan opnieuw moeten worden aangeschaft en zoals eerder genoemd ben je vervolgens zelf verantwoordelijk voor de hypotheek of huur.

Scheidingskosten berekenen en hulp bij een scheiding

Wanneer je een mediator ingeschakeld om het grootste gedeelte van de scheiding te regelen, ben je minder geld kwijt dan wanneer dit door een advocaat wordt geregeld. EchtscheidingAdvocaatUtrecht.nl werkt met vaste tarieven, ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is. Je hoeft dus niet op de klok te kijken of de tijd op is. De beantwoording van telefoontjes en e-mails hoort ook gewoon bij de dienstverlening. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de tarieven waardoor je vooraf weet wat de scheiding kost. Wil je een precieze prijsindicatie en woon je in provincie Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Doorn, Driebergen of Zeist? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.

Share this post?

admin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *