De financiële afwikkeling van een scheiding

Contact us
3.jpg

De financiële afwikkeling van een scheiding

Wanneer u gaat scheiden of al bent gescheiden in het verleden, moet er ook de nodige aandacht aan de financiële afwikkeling worden gegeven. Denk hierbij aan de hypotheek, de alimentatie voor uw ex en de spaartegoeden die jullie samen hadden. Hoe wordt het pensioen verdeeld? En wat valt er eigenlijk allemaal onder de gezamenlijke financiën?

Financiële afhandeling van een scheiding

Tijdens de scheiding moet het gezamenlijke vermogen worden verdeeld. Zo vallen bijvoorbeeld de volgende zaken onder de gezamenlijke financiën:

  • De woning en bijbehorende hypotheek
  • Pensioenaanspraken
  • Schulden
  • Verzekeringen
  • Spaargeld
  • Gezamenlijke spullen
  • Een eventuele waarde van een eigen bedrijf

EchtscheidingAdvocaatUtrecht.nl helpt om dergelijke financiën in kaart te brengen en deze onderling te verdelen tijdens de scheiding.

Financiën na de scheiding

Wanneer de scheiding is geregeld en de financiën verdeeld zijn, is het zaak de eigen financiën weer op te pakken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nieuwe woonruimte moet worden gezocht, omdat het gezamenlijke huis wordt verkocht. Of dat er nieuwe verzekeringen moeten worden afgesloten. Daarnaast kan het zijn dat u alimentatie moet betalen of ontvangen. Al met al verandert er dus een boel op financieel gebied.

EchtscheidingAdvocaatUtrecht.nl kan dus helpen een scheiding in goede banen te leiden en dingen die moeten worden geregeld op te pakken. Bij een scheiding komt soms veel kijken en dan is het fijn als er iemand is die u begeleid. Woont u in provincie Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Doorn, Driebergen of Zeist? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.

Share this post?

admin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *